Mérési eszközök

Mérőeszközeink a jelenlegi pályaállapot roncsolásmentes mérését és dokumentációját teszik lehetővé bármely síntípus esetében. Vágányhelyzet, fekszint, kopás, hosszirányú profil, egyenesség vagy feszültségi állapot. Műszereink folyamatos fejlesztése érdekében a legújabb technológiákat alkalmazzuk. Speciális alkalmazási területekre és magas hőmérsékleti tartományokban végzett mérésekre, mint például hegesztés közbeni hőmérsékletmérés és dokumentálás, különleges mérőeszközöket kínálunk, fejlesztünk az Önök igényei és elvárásai alapján.

Mérőeszközeink lehetővé teszik ügyfeleink számára a lehető legmagasabb minőséget, maximális biztonságot és üzemképességet, előre tervezhető fenntartást és javuló utazási kényelmet a vasúti közlekedésben.

A Goldschmidt Thermit Csoport az alábbi műszereket kínálja:

A fenntartási költségek alacsonyan tartása és az utazási komfort növelésének érdekében, a sínköszörülést követően és meghatározott időközönként a pályageometria alapos ellenőrzése feltétlenül szükséges. Erre a célra elektromos vonalzókat kínálunk Önnek, amelyek a speciális alkalmazási körülményekhez igazított felszerelésekben különböznek egymástól.

Műszereink a mérést követő közvetlen adatleolvasást, az eredmények mentését, csak úgy mint számítógépen, okostelefonon/tableten történő további adatfeldolgozást is lehetővé teszik.

 • RAILSTRAIGHT APP

  A RAILSTRAIGHT APP még felhasználóbarátabb alkalmazási lehetőséget kínál. Az alkalmazás lehetővé teszi az egyenességmérés, repedésmérés és sínkötés egyenesség mérésre használt precíziós műszereink irányítását Android alapú készülékekről is.

  A RAILSTRAIGHT APP előnyei: a futófelület és vezetőfelület hosszirányú mérési eredményeinek a kijelzése a felhasználó által definiált részletezettség megadásával, PDF-jelentések készítése tabletről vagy okostelefonról emailben történő továbbításra, egyéni felhasználói felület képernyőn megjelenő segédszövegek segítségével, távoli karbantartás log-fájlok, levelezés és GPS-helymeghatározás által.

 • RAILSTRAIGHT COMPACT

  A futófelület és futóél hosszirányú egyenesség-méréseit a köszörülés előtt és után a RAILSTRAIGHT COMPACT rendszerrel végezzük. Bluetooth kapcsolat és RAILSTRAIGHT APP segítségével kerülnek az adatok a mérést követően a helyszínről a feldolgozó felé továbbításra, megjelenítésre és dokumentálásra.

 • RAILSTRAIGHT WAVE

  Az elektronikus vonalzóval ellátott RAILSTRAIGHT WAVE hullámos kopás mérési üzemmódban, lehetővé teszi mind az egyenességmérést, mind a rövid hullámos kopások mérését is. A kopások nagyságai, a legnagyobb érték, közepes hullámhossz a mérést követően a helyszínről a feldolgozó felé továbbításra kerülnek, megjelenítésre és dokumentálásra.

 • RAILSTRAIGHT DUAL

  A kettős egyenességmérő műszernek köszönhetően a futófelület és a futóél egyidejűleg mérhető és dokumentálható. Bluetooth és RAILSTRAIGHT APP kapcsolat segítségével kerülnek az adatok a mérést követően a helyszínről a feldolgozó felé továbbításra, megjelenítésre és dokumentálásra.

 • RAILSTRAIGHT LASER

  A nagy hosszon végzett (50 méter vagy hosszabb szakasz) egyenességmérés vizsgálatára a RAILSTRAIGHT LASER lézer vonalzóját használjuk. A műszer lehetővé teszi a futófelület és a vezetőfelület egyidejű mérését és dokumentációját. Bluetooth kapcsolaton keresztül a mérési eredmények a mérést követően a helyszínről közvetlenül eljuttathatóak és megjeleníthetőek a feldolgozónál és alkalmasak későbbi dokumentálásra is.

A hézag nélküli felépítmény üzembiztonsági és utazáskényelmi követelménye egy optimális vágánygeometria. A folytonosan hegesztett vágány geometriájának értékelése műszereink által megállapított értékek alapján lehetséges.

 • TRACKSCAN GEO

  A folyópálya és kitérő mérőeszköz TRACKSCAN GEO ME 3.01 / ME 4.01 megállapítja a vágány helyzetének lényeges paramétereit.

 • Magassági és oldalkopás-mérő műszer „VKBF 10”

  A „VKBF 10” magassági és oldalkopás-mérő műszer segítségével határozható meg a futófelület és vezetőfelület kopásának mértéke.

 • Digitális öntapadó sínhőmérő „Mo 40LC”

  A ’Rail Temp Mo 40LC’ hőmérő a hézagnélküli felépítmény kialakítása során kialakuló sínhőmérsékletek mérésére került kifejlesztésre. A leolvasási hibák elkerülése érdekében digitális kijelző került a műszerre.

 • Analóg öntapadós sínhőmérő

  Bevált és robosztus hőmérőink a hézagnélküli vágány kialakítása során kialakuló sínhőmérsékletek mérésére lett kialakítva.

 • Hőmérők magas hőmérsékletek mérésére és speciális alkalmazási célokra

  Magas hőmérsékleti tartományok mérésére, mint például a hegesztés alatti hőmérséklet-mérés és dokumentálás csak úgy, mint egyéb különleges feladatokra speciális műszereket kínálunk, amelyek megfelelnek előírásoknak. További információért lépjen velünk kapcsolatba.

Segíthetünk?

Kérdése van termékeinkkel szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Örömmel állunk rendelkezésére.

Kapcsolatfelvétel

ImpresszumAdatvédelemÁSZFOldaltérkép